Ongelukkig verlies Achterveld

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - Een ongelukkig moment in de slotfase van de wedstrijd tegen JSV Nieuwegein heeft Achterveld zondag twee punten gekost. Rudy Baalman bukte plotseling toen hij de bal wilde wegkoppen en verraste daarmee zijn eigen doelman Robin van Ruitenbeek. Via het lichaam van de sluitpost belandde het leer in het net van het Achterveldse doel: 1-2.

Het was het laatste wapenfeit in een ontmoeting die weinig hoogtepunten telde. Het eerste noemenswaardige feit kon pas na een half uur worden genoteerd. De bezoekers profiteerden van onnodig balverlies in de Achterveldse gelederen: 0-1.

In de rust moest Achterveld trainer Jeroen Jooren zijn team op scherp zetten. Het tempo ging omhoog. Halverwege de tweede helft leverde dat de gelijkmaker op. Uit een hoekschop van Joey van de Brink zag Martijn Houtveen met een kopbal kans de doelman van JSV Nieuwegein te passeren: 1-1.

Daarna werd de wedstrijd door de scheidsrechter korte tijd gestaakt, na enkele beledigende opmerkingen vanuit het publiek. In de slotfase moest Remco van de Berg geblesseerd het veld verlaten en kon Jooren geen vervanger het veld insturen omdat hij al z'n wissels had gebruikt. De winnende treffer werd daarna nog een feit.