Afbeelding
Archief BDU Media

Roda zat. op de goede weg

9 november 2011 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De resultaten van Roda'46 zat. zijn de laatste weken goed te noemen. De vorige maand ging het, na een slechte competitiestart, al de goede richting op met de Leusdenaren die zaterdag op eigen terrein DVVA met 2-1 de baas bleven.

Dat betekent dat de formatie van trainer Bert van Hunenstijn al vier weken ongeslagen is. Na de onverwachte winst op VVA'71, de huidige koploper in de eerste klasse A, volgden remises tegen Swift, de nummer twee op de ranglijst, en Ajax, de nummer drie.

Op de zege tegen DVVA, de nieuwe ploeg van oud Roda schutter Mark van den Hoek, viel weinig af te dingen. De thuisploeg was de hele wedstrijd sterker dan de tegenstander. Halverwege de eerste helft nam Roda het initiatief en creeerde de ploeg enkele kansen. Het vizier van de Leusdense aanvallers stond echter niet op scherp. Bovendien vormde de doelman van DVVA een sta-in-de-weg. Na een half uur kwamen de Amsterdammers op voorsprong: 0-1.

Na rust werd DVVA teruggedrongen. Doelpunten voor Roda konden niet uitblijven. In de 66e minuut was Frank Tervoert trefzeker: 1-1. Roda'46 ging daarna goed door. Een kwartier voor het einde was Tervoert ook bij de tweede treffer betrokken. Via een Amsterdamse verdediger belandde de bal in het doel van DVVA: 2-1.