Slotfase Roda zondag fataal

16 november 2011 om 00:00 Voetbal

Dat was heel zuur voor trainer Aad van den Berg en de zijnen die een mooie kans op een hogere klassering aan hun neus voorbij zagen gaan. Niet het favoriete De Dijk, de ploeg die vooraf aan dit seizoen als de grote titelkandidaat was bestempeld, maar Roda liet lange tijd het beste spel zien. ,,Het ging hardstikke goed, “ reageerde de duidelijk teleurgestelde Roda middenvelder Aaike Vlugt na de forse nederlaag. ,,We geven de wedstrijd in tien minuten weg. Doodzonde als je zo verliest. Een punt hadden we wel verdiend en was ook terecht geweest.”

LEUSDEN - Een driepunter voor Roda leek zondag in de thuiswedstrijd tegen De Dijk lange tijd in aantocht. De bijna het gehele duel prima acterende Leusdenaren verzuimden alleen te scoren en daarvoor kregen zij in de slotfase de rekening gepresenteerd. In amper tien minuten sloegen de Amsterdammers vier keer keer genadeloos toe: 0-4. door Balt Gmelig

Voor een deel mocht Vlugt de nederlaag zichzelf aanrekenen. De overigens prima spelende middenvelder miste de beste kans voor Roda in de eerste helft. In de 15e minuut verscheen de snelle Vlugt na een fraaie combinatie met Leon van Mourik alleen voor doelman Michel van Kampen. De afronding van Vlugt liet echter te wensen over. Hij mikte de bal precies in de handen van de sluitpost van De Dijk. Vlak voor rust mocht Roda niet klagen toen verdediger Jordy Godee in de fout ging. Hij verspeelde de bal onnodig aan Yucel Gundogdu die richting het doel van Thijs Jansen kon gaan. Robin van den Brom corrigeerde echter het foutje van zijn ploeggenoot waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. Een tussenstand waarmee vooral de bezoekers niet mochten klagen.

Na rust gaf Roda het uitstekende optreden in de eerste helft lange tijd een goed vervolg. In de 53e minuut kon de tweede grote kans voor de thuisclub worden genoteerd. Na een misser van een verdediger verscheen Tom de Ridder alleen voor Van Kampen. Maar ook de Roda aanvaller zag geen kans de doelman te passeren. ,,We hebben de kansen op de winst gehad, maar niet benut, “ aldus Vlugt.

Halverwege de tweede helft vond Van den Berg het tijd worden om de vaak productieve Arne van Geldermalsen in het veld te brengen, ten koste van De Ridder. Die wissel leverde bijna het gewenste resultaat op. Amper een minuut na zijn entree zag de invaller zijn kopbal op de lat belanden. Pech dus voor de thuisploeg die vier minuten eerder ook al met een tegenvaller was geconfronteerd. Wegens buitenspel keurde scheidsrechter Erik Holties een doelpunt van Jeremy Lindenberg af.

De Dijk nam geen genoegen met een remise en dat bleek in de slotfase van de aantrekkelijke ontmoeting. Ruben Wilson (78e minuut), Moaad Elaakel (82e minuut), Xavier Amanda (84e minuut) en Chakib Tayeb (87e minuut) zorgden voor een duidelijk geflatteerde 0-4 overwinning.