Slotfase Roda zon. fataal

16 november 2011 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Bijna de gehele wedstrijd leek zondag een overwinning van Roda op De Dijk slechts een kwestie van tijd. De lange tijd prima acterende Leusdenaren verzuimden voor eigen publiek alleen te scoren en daarvoor kregen zij in de slotfase de rekening gepresenteerd. In amper tien minuten sloegen de Amsterdammers vier keer keer genadeloos toe: 0-4.

Dat was heel zuur voor trainer Aad van den Berg en de zijnen die een mooie kans op een hogere klassering aan hun neus voorbij zagen gaan. Niet het favoriete De Dijk, de ploeg die vooraf aan dit seizoen als de grote titelkandidaat was bestempeld, maar Roda liet lange tijd het beste spel zien. De beste kansen waren voor Aaike Vlugt (15e minuut) en Tom de Ridder (53e minuut) maar die werden niet benut. Daarnaast had Arne van Geldermalsen die niet als basisspeler aan het duel was begonnen, in de 69e minuut pech met een kopbal op de lat en zag Jeremy Lindenberg vier minuten eerder wegens buitenspel een doelpunt afgekeurd.

De Dijk nam ook genoegen met een remise en dat bleek in de slotfase van het hoogstaande duel. Ruben Wilson (78e minuut), Moaad Elaakel (82e minuut), Xavier Amanda (84e minuut) en Chakib Tayeb (87e minuut) zorgden voor een duidelijk geflatteerde 0-4 overwinning.