Kostbare driepunter voor Roda zat.

23 november 2011 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Dankzij een doelpunt van Randy Kortstam heeft Roda'46 zaterdag de belangrijke confrontatie met Marken tot een goed einde gebracht. De niet fitte aanvaller scoorde in de slotfase de enige treffer die de toeschouwers van de 22 acteurs op het veld voorgeschoteld kregen.

Na een slechte competitiestart was Roda al wekenlang ongeslagen en wilde die status tegen de hekkensluiter in de eerste klasse A graag handhaven. Bovendien kon de formatie van trainer Bert van Hunenstijn het zich niet permitteren om het gat met Marken kleiner te laten worden. De bezoekers konden de punten natuurlijk ook goed gebruiken, vandaar dat het publiek vooral in de eerste helft twee aanvallende ploegen zag. Kansen kregen beide teams ook maar gescoord werd er voor rust niet.

In de tweede helft ging Roda meer en meer het spel bepalen en beperkten de gasten zich tot verdedigen. Na het missen van een tweetal kansen was het eindelijk in de 82e minuut raak. Paul Kuijer stuurde Kortstam de ruimte in. Het eerste schot van de spits werd nog geblokt, de tweede doelpoging van Kortstam echter niet. De bal verdween in de kruising van het Marken doel: 1-0.