Moeizame winst Roda zat.

14 december 2011 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De zaterdagploeg van Roda'46 is erin geslaagd het lastige Lelystad de baas te blijven. Maar gemakkelijk kwam de 2-1 winst zaterdag op eigen veld niet tot stand. De Leusdenaren hadden een strafschop nodig om met een driepunter van het veld te kunnen stappen.

In de eerste helft was Lelystad duidelijk de bovenliggende partij. Met goede combinaties werd Roda het leven zuur gemaakt. Niettemin zag de thuisclub na zeventien minuten kans de score te openen. Met een lobbal verraste Randy Kortstam de doelman van Lelystad: 1-0.

De bezoekers bleven echter aandringen, niet zonder resultaat. In de 30e minuut tikte Steve Promes de gelijkmaker binnen: 1-1. Een overtreding van Robert Lodema had voor rust bijna een voorsprong voor de gasten opgeleverd. De toegekende strafschop werd echter door Andre Kemper niet benut. Roda doelman Jeroen Jansen liet zich niet passeren.

Na rust was de strijd meer in evenwicht. Halverwege de tweede helft viel de beslissing. Kortstam werd door de Lelystad doelman neergelegd waarna Rick Twisk vanaf elf meter niet faalde: 2-1.