Roda zat. eindigt jaar 2011 met verlies

21 december 2011 om 00:00 Voetbal

BUNSCHOTEN - De zaterdagvoetballers van Roda'46 hebben het jaar 2011 niet goed afgesloten. Het hoger geklasseerde Eemdijk bleef de Leusdenaren zaterdag met 2-0 de baas. De beslissende doelpunten vielen in de slotfase van een duel wat de toeschouwers weinig te bieden had.

Op het slecht bespeelbare veld was goed voetbal ook onmogelijk. De fysiek sterke thuisploeg had nog het meeste voordeel van de zware omstandigheden. In de eerste helft was daarvan nog weinig te merken en hield de verdediging van Roda'46 goed stand.

De inhaalwedstrijd kwam moeizaam op gang. Beide teams maakten zich aan veel balverlies schuldig. Veel kansen konden ook niet worden genoteerd. In de twintigste minuut had Roda'46 kunnen scoren als de instormende Robert Lodema de bal uit een voorzet van Freek van Engelen beter op z'n pantoffel had genomen. Het leer verdween over het doel van de thuisclub.

In de tweede helft waren de beste kansen voor Eemdijk. Na enkele reddingen moest Roda doelman Jeroen Janssen zich in de 80e minuut toch voor de eerste keer gewonnen geven na een van richting veranderd schot: 1-0.

Met die stand namen de gasten echter geen genoegen. Zij moesten wel risico nemen om de gelijkmaker te kunnen realiseren. Eemdijk profiteerde daar in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd van. De ploeg sloeg via een counter genadeloos toe: 2-0.