Groep 8 met The Lion King
Groep 8 met The Lion King St. Jozefschool

Music in the air, verbindt

26 maart 2018 om 11:09 lokaal Deel je nieuws

Er waaide een muzikale wind door de St. Jozefschool in Achterveld, de afgelopen twee weken. Een gezellige opening van het muziekproject "Music in the air" met de Talentband van DWS, waarin de brief van de minister van Onderwijs bezorgd werd. Hierin stond dat het helemaal mis is met het muziek onderwijs op de basisscholen. Hij wilde met eigen ogen zien hoe het met muziekonderwijs op de St. Jozefschool gesteld is.

De juffen, meesters en de kinderen hebben de afgelopen weken verschillende stijlen van muzikale noten gekraakt om te laten zien dat het heel goed is gesteld met het muziekonderwijs op de St. Jozefschool, is die minister nou helemaal “betoeterd……”!

Met behulp van onze culturele partners, zoals DWS, tekstschrijver André Steenbeek (revuegroep de Vage Kennissen) en Erik Straver (onze plaatselijke “Leo Blokhuis encyclopedie”), Scholen in de Kunst, Kunst Centraal en Holland Opera, heeft iedere groep zich voorbereid op de “Music in the air talent show” op vrijdagavond 23 maart in de St. Jozefkerk. Ouders, opa’s en oma’s konden in het voorprogramma genieten van het dweilorkest “De Natte dweiltje”, een Hongaars strijkje “Vasalódeszka” en natuurlijk mocht de feestband “Eentje Tussendeur” van DWS niet ontbreken. Zij zorgden ervoor dat de sfeer vanaf de eerste minuut erin zat.

In het hoofdprogramma werd het publiek verrast met ontroerende, indrukwekkende, vrolijke en creatieve optredens. Maar ook de minister was aangenaam verrast door de diversiteit in opbouw van optredens en vooral de maatschappelijke betrokkenheid rondom het project en de show. Zijn eindconclusie was dan ook dat het bijzonder goed gesteld is met het muziekonderwijs op de St. Jozefschool. 

Voor een foto-impressie van de voorbereidingen en de afsluiting van Music in the air talentshow, kijk op: 

https://www.jozefachterveld.nl/music-the-air-cultureel-schoolproject-2018/

Groep 8 met The Lion King
Groep 7 met het VOC lied van de geschiedeniscanon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie