Teleurstelling Roda na gelijkspel

25 april 2012 om 00:00 Voetbal

Donkere wolken trokken de eerste helft over het Burgemeester Buining Park en dit was wellicht symbolisch voor stand op de ranglijst waar de Leusdenaren op dit moment vertoeven. Deze wolken werden nog donkerder toen Jerryl Smeenk in de 22e minuut De Meern op voorsprong bracht. Hij deed dat vanuit een duidelijke buitenspelpositie. Assistent scheidsrechter Cees Smits van Roda vlagde terecht, maar de Zaandamse scheidsrechter Marcel van Damme keurde de treffer toch goed.

LEUSDEN - Het was zo mooi geweest, een overwinning van Roda’46 op het sterke De Meern. Dat zou de Leusdense zondagploeg goed uitkomen in de strijd tegen de degradatie. Maar als het tegen zit, dan zit het ook tegen. De Meern kwam voor rust op een 1-0 voorsprong door een buitenspeldoelpunt. Vijf minuten voor tijd kwamen de bezoekers door missers in de Roda defensie op 2-2.

Roda was de eerste helft niet bij machte het de ploeg van De Meern moeilijk te maken. Al was de eerste kans wel voor de mannen van trainer Koen Janssen. In de 4e minuut schoot Mehmet Kaya in kansrijke positie de bal net naast het doel van keeper Allessandro Damen. Roda kwam daarna goed weg toen een schot van Lourens Uiterwijk via de lat over het doel van Thijs Janssen vloog. De Meern had in de eerste helft niet over geluk te klagen toen een knal van Jorney Kappenberg via de onderkant van de lat weer het veld in sprong.

Waarom Roda niet scherper speelde in de eerste helft, is een raadsel. Waarschijnlijk had de spanning die op deze wedstrijd stond, vat gekregen op het elftal. Ook De Meern speelde niet echt met de volle overtuiging om te winnen, zodat de enige treffer tevens de ruststand was.

Direct in de rust wisselde Janssen Kappenberg voor Tom de Ridder. Dit bracht meer gevaar in de Roda voorhoede. In de 47e minuut wist aanvoerder Robert Meijer vanuit een lastige hoek net niet te scoren. Toen Arne van Geldermalsen in de 52e minuut Yucel Yagli kwam vervangen, werd de druk van Roda op het doel van De Meern nog groter. In de 56e minuut kwam dan ook de verdiende gelijkmaker. Een hoge bal op de rand van het strafschopgebied werd door Meijer doorgekopt. Het leer belandde bij De Ridder die met een schitterend diagonaal schot doelman Damen kansloos liet. Roda werd steeds gevaarlijker. In de 63e minuut kwamen de gastheren zelfs op voorsprong. Een voorzet van Kaya werd door Meijer prima afgerond: 2-1. In de 73e minuut stonden alle Roda-aanhangers reeds te juichen toen Van Geldermalsen na een gave voorzet van Meijer de 3-1 leek te scoren. Helaas voor de Leusdenaren mikte Van Geldermalsen de bal net naast het doel van De Meern.

In de 86e minuut misten Robin van den Brom en Stef Menken de bal, zodat Max Versteeg simpel de gelijkmaker kon binnentikken: 2-2. Die domper voor Roda werd nog groter toen Van den Brom zijn tweede gele kaart kreeg en van het veld werd gestuurd. Roda moest de laatste minuten met tien man uitspelen. Zowel Roda als De Meern scoorden echter niet meer. Bij winst had Roda goede zaken kunnen doen. Nu bedraagt, met nog twee duels te gaan, de achterstand op concurrent ZAP 1 punt.