Roda zat. definitief veilig

25 april 2012 om 00:00 Voetbal

MARKEN - Het seizoen 2011-2012 kan voor de zaterdagvoetballers van Roda'46 nog heel plezierig eindigen, nu het na de 24e competitieronde zeker is dat de Leusdenaren niet zullen degraderen. Dat was een voorwaarde om aan de nacompetitie in de eerste klasse te kunnen deelnemen. De formatie van trainer Bert van Hunenstijn had zich eerder al voor dat toetje geplaatst.

,,We zijn veilig. De missie is geslaagd, " kon de oefenmeester zaterdag na de knappe winst (1-2) op concurrent Marken met genoegen constateren. Het behoud van het eersteklasserschap was doelstelling nummer 1 van Hunenstijn en de zijnen toen in september vorig jaar aan de nieuwe competitie werd begonnen.

Roda kwam tegen Marken al na vijf minuten goed weg. Patrick Leeflang zag zijn kopbal op de lat belanden. Roda liet daarna het betere spel zien en bekroonde dat met twee doelpunten. Olivier Pilon opende na een half uur de score met een fraaie lobbal: 0-1. Drie minuten later was de gelijkmaker al een feit: 1-1.

De winnende treffer kwam wel laat tot stand. Pas in de 82e minuut verraste Rick Twisk met een halve omhaal de doelman van Marken: 1-2.