‘Ik voetbal al mijn hele leven’

9 mei 2012 om 00:00 Voetbal

Samen met zijn vader en moeder vertelt Christos over zijn voetbalavonturen. De speler speelt momenteel nog in de E1 van het Amersfoortse CJVV, maar zal volgend seizoen voor Vitesse D3 uitkomen. Een reeks van wedstrijden en trainingen bij onder meer het regioteam van de Veluwe, het regioteam van Utrecht en Jonger Oranje wekte interesse bij Vitesse en FC Utrecht. Bij Vitesse kon hij volgend seizoen in de D3 terecht, terwijl hij bij FC Utrecht volgend jaar zou mogen meetrainen met hun D2. Daarnaast kon Christos meedoen tijdens oefenwedstrijden.

LEUSDEN - Voetballen bij de jeugd van een betaald voetbalclub: Veel jongens en meisjes dromen daarover, maar voor een selecte groep is het slechts weggelegd. Voetbaltalent Christos Ibrahim uit Leusden traint inmiddels bij Vitesse en maakt vanaf volgend jaar definitief deel uit van de jeugdafdeling van de Arnhemmers. ,,Ik voetbal bijna elke dag. Het leukste vind ik het scoren en de trucjes die je kunt doen’’, vertelt de 9-jarige Christos.

door Edward Doelman

Vader Roger en moeder Anita hadden als ouders natuurlijk een doorslaggevende stem in de keuze die gemaakt zou worden. ,,Vitesse komt qua normen en waarden overeen met de onze. We kregen er een warm gevoel bij, de sfeer is familiair’’, leggen de ouders van Christos uit. Toch was de keuze niet makkelijk. ,,Allebei de clubs deden hun best om zich van hun beste kant te laten zien. Dan is kiezen altijd moeilijk, omdat je iemand toch teleur moet stellen.’’

Trucjes

Inmiddels heeft Christos al diverse malen getraind met de huidige D3, die gevormd wordt door kinderen die qua leeftijd nog E-pupil zijn.

,,Toen ik hoorde dat ik volgend seizoen bij Vitesse mag komen spelen, heb ik heel hard gejuicht. Dat wilde ik heel graag’’, lacht Christos, terwijl hij trots het ontvangen Vitesse-shirt met daarop zijn voornaam laat zien. Volgend seizoen zal hij drie keer per week, nadat zijn schoollessen op de Hobbit zijn afgelopen, naar Arnhem afreizen en daar trainen. Op zaterdag is er natuurlijk een wedstrijd en toernooien in binnen- en buitenland. ,,Ik voetbal al mijn hele leven. Toen ik foto’s ging terugkijken zag ik dat ik met mijn broer Elias voetbalde, terwijl ik nog een luier om had’’, zegt Christos, die graag rechts- en of linksbuiten speelt. Op die positie kan hij veel trucjes doen. ,,Zoals de schaar en de aka’’, verduidelijkt Christos. Terwijl de foto genomen wordt, laat hij zien wat hij allemaal al in huis heeft.

Het lijkt erop dat Christos zijn voetbaltalent heeft overgenomen van zijn vader, die als semiprofessionele speler heeft gespeeld in de hoogste competitie van Libanon. ,,Ik heb toen nog de kans gehad om een testperiode te doen bij Bayer Leverkusen, maar omdat het erg onrustig was in Libanon, mocht ik van mijn moeder niet gaan. Dat kon ik goed begrijpen’’, herinnert vader Roger Ibrahim nog goed.

Terug naar Christos: Elke dag is hij wel met voetbal bezig. Speelt hij zelf niet buiten, dan kijkt hij televisie op televisie of speelt hij een voetbalspelletje op de Wii. ,,Mijn favoriete spelers zijn Lionel Messi en Luis Suarez’’, sluit hij af. In de jeugd van Vitesse gaat Christos zijn best doen om net zo goed te worden als deze twee voetbalhelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie