Roda zon. kan zich nog redden

9 mei 2012 om 00:00 Voetbal

UTRECHT - Het doek is voor eersteklasser Roda'46 (zondag) nog niet gevallen. De nederlaag (4-1) zondag tegen Hercules had voor de Leusdenaren nog geen vervelende gevolgen, omdat naaste concurrent ZAP dezelfde dag de drie punten ook inleverde.

De beslissing over de degradatie naar de tweede klasse valt komende zondag als Roda thuis het uitgespeelde Hoogland ontmoet en ZAP de degens kruist met het nog niet veilige JOS/Watergraafsmeer. Omdat ZAP over een punt meer beschikt, is Roda afhankelijk van het resultaat van de ploeg uit het verre Breezand.

In Utrecht kreeg Roda te maken met een tegenstander die nog volop in de race is voor een plek in de nacompetitie. Dat was ook wel te merken. Niettemin zag Roda kans na een minuut of twaalf de leiding te nemen. Tom de Ridder opende de score: 0-1. Hercules drong daarna steeds meer aan. Roda doelman Thijs Janssen kon tot de 27e minuut zijn doel schoonhouden. Toen moest hij zich voor de eerste keer gewonnen geven: 1-1.

In de tweede helft ging het voor Roda de verkeerde kant op. De ploeg kreeg wel genoeg kansen maar die werden niet benut. De thuisploeg was productiever. Drie keer werd Janssen nog gepasseerd: 4-1.