Prima start Achterveld

16 mei 2012 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - De eerste horde op weg naar een plek in de vierde klasse is door Achterveld met succes genomen. DSO/Ultrajectum was zondag het eerste slachtoffer van de Achtervelders die met een 2-1 overwinning van het eigen veld stapten.

Alle drie doelpunten vielen in de tweede helft. Met een half fitte Sven van Rossum en zonder de zieke Joris Schouten was trainer Jeroen Jooren aan de openingswedstrijd van de nacompetitie begonnen. Hij zag zijn formatie in de eerste 45 minuten niet optimaal acteren.

Na rust brak Michiel Schouten al snel het duel open. In de 50e minuut verraste de specialist de Utrechtse doelman met een vrije trap: 1-0. Meteen na de aftrap was ook de gelijkmaker een feit en daar had de thuisclub niet op gerekend.

Twintig minuten hadden de Achtervelders nodig om die tegenvaller te verwerken. Toen zag Rudy Baalman kans de winnende treffer te produceren. Hij schoot de bal in de korte hoek van het DSO/Ultrajectum doel: 2-1.