Roda '46 met opgeheven hoofd uit nacompetitie

30 mei 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Ondanks een puike 3-2 thuisoverwinning op Zwaluwen '30 zijn de zaterdagvoetballers van Roda'46 uitgeschakeld voor promotie naar de hoofdklasse. Het negatieve doelsaldo als gevolg van het 5-2 verlies bij Alexandria een week eerder is daar debet aan. ,,Maar ik heb vanmiddag wel een prachtige voetbalwedstrijd gezien", benadrukt coach Bert van Hunenstijn.

Roda '46 had een positief doelsaldo nodig om nog enig zicht op promotie naar de hoofdklasse te houden. Dat lukte bijna. De bewoners van het druk bezette Burgemeester Buiningpark stonden na 64 minuten met 3-0 voor toen Frank Tervoert twee dotten van kansen kreeg, maar hij miste echter. ,,We gingen vol voor de 4-0, maar uiteindelijk viel de 3-1 en later ook nog de 3-2. Maar dat is voetbal", weet Van Hunenstijn, die zag dat Tervoert voor de rust wel trefzeker was. Hij maakte na een 35 minuten de 1-0 op aangeven van Arno van de Tol.

Na de pauze zette Dirkjan Beeftink met twee goals Roda '46 op 3-0. ,,Langs de kant voelde dat er veel energie vrijkwam en dat het misschien wel mogelijk was om Zwaluwen op een grotere achterstand te zetten. Tegelijkertijd wisten we dat we heel veel energie hadden gestopt in de eerste drie goals", vervolgt de trainer-coach. In de 73e en 77e minuut volgden uiteindelijk de tegentreffers. ,,We hadden het vorige week in Rotterdam moeten doen. Daar hebben we het laten liggen. Maar we stappen met meer dan een opgeheven hoofd uit deze nacompetitie", aldus Van Hunenstijn, die Tervoert niets kwalijk nam maar hem in de slotfase een publiekswissel gunde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie