Achterveld grijpt laatste kans

6 juni 2012 om 00:00 Voetbal

HILVERSUM - De laatste kans die Achterveld dit seizoen nog had om promotie naar de vierde klasse te realiseren, heeft de ploeg benut. Op het neutrale terrein van De Zebra's wonnen de Achtervelders zondag het duel tegen AFC Taba met 3-2 en dat was voldoende voor een hernieuwd optreden in de vierde klasse van het zondagvoetbal.

De formatie van trainer Jeroen Jooren had wel een verlenging nodig om in Hilversum als winnaar van het veld te kunnen stappen. Rudy Baalman werd de meest gevierde man omdat hij na een fraaie aanval in de negende minuut van de verlenging voor de beslissende treffer zorgde.

In de eerste 90 minuten hadden beide teams geen beslissing kunnen forceren. Achterveld begon dramatisch aan de ontmoeting want al na een kwartier keek de ploeg tegen een 2-0 achterstand aan. De eerste treffer viel al na een halve minuut. Mathijs de Jong opende de score na zwak verdedigen van Achterveld: 0-1. Dezelfde speler verraste doelman Robin van Ruitenbeek vervolgens met een schuiver in de rechter hoek (0-2). De inhaalrace van Achterveld leverde pas ver in de tweede helft twee doelpunten op, gescoord door Wilbert Schouten (1-2) en Remco van den Berg die een misser van Sven van Rossum vanaf elf meter in de rebound goedmaakte: 2-2.