Versteeg wil met Roda zondag attractief voetbal spelen

29 augustus 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Na de degradatie uit de eerste klasse staat René Versteeg (53), de nieuwe trainer van Roda’46 zondag, voor de niet geringe taak om het verloren gegane terrein te heroveren. Maar door het vertrek van veel spelers is een snelle terugkeer niet aan de orde, beseft ook de oefenmeester.

door Balt Gmelig

,,Het lijkt me duidelijk dat het vertrek van zoveel spelers een forse aderlating is voor de selectie, “ aldus Versteeg. ,,We hebben het verlies ook niet goed op kunnen vangen. De A-selectie bestaat momenteel uit zestien spelers en de B-selectie uit dertien spelers. In de voorbereiding hadden we ook nog eens de pech dat we met een zestal blessures werden geconfronteerd. Twee daarvan zullen waarschijnlijk wat langer duren, dus de spoeling is dun.”

Voor de tweede klasse moet de selectie van Roda voldoende zijn. Versteeg twijfelt daar niet aan. ,,Kijkend naar de kwaliteit van de selectie hebben we een tweede klasse waardige groep. De realiteit leert ons echter dat als we, zoals in de voorbereiding het geval was, we jongens moeten gebruiken die kwalitatief iets minder in huis hebben. Niets mis mee, want zij compenseren dit weer met een enorme werklust en daar kan ik ook heel erg van genieten. Gezegd moet worden dat je dan nog wel eens positief verrast wordt door de kwaliteiten van zo’n speler. De kunst is uiteindelijk om dan de homogeniteit van het elftal te bewaken. Bij de jongens zelf ligt de uitdaging om elkaar te steunen, zowel binnen als buiten het veld.”

De in Houten wonende trainer wil met een team graag altijd zo hoog mogelijk in de competitie eindigen, dus ook met Roda. ,,Ik heb vanaf het begin gezegd dat je moet gaan voor het hoogst haalbare. Wat dat is, kan ik op dit moment absoluut niet inschatten. De lat te hoog leggen, zit niet in mijn karakter. Wat dat betreft ben ik teveel realist.”

De visie van Versteeg is duidelijk. ,,Attractief en aanvallend voetbal spelen.” Dat moet de supporters van Roda als muziek in de oren klinken. ,Maar Versteeg bouwt wel een ‘maar’ in. ,,Daarbij ben je wel afhankelijk van de kwaliteiten van de spelers. Kijkend naar de groep moeten we aanvallend tot leuke dingen in staat zijn, maar dan moeten we ook verdedigend de zaakjes op orde hebben. Supporters zullen de aantrekkelijkheid van het spel snel vergeten wanneer het resultaat negatief is.”

De tweede klasse is voor Versteeg geen onbekende afdeling. ,,Ik ken de tweede klasse al een aantal jaren en ik kan je garanderen dat het een klasse is waar de krachtsverschillen minimaal zijn. Het is vooral zaak om aan het begin van de competitie punten te gaan pakken om met name de mentale dreun van de degradatie definitief uit de groep te laten verdwijnen. De impact van degradatie wordt nog wel eens onderschat, zeker als daarna ook een aantal spelers die toegezegd hebben te zullen blijven, alsnog naar een andere club vertrekken.”

Selectie

De selectie ziet er als volgt uit: Arne van Geldermalsen, Bunyamin en Kadir Yilmaz, Jeremy Lindenberg, Jordy Godee, Josh Salet, Marco Reichardt, Robert Meijer, Rowan van den Hurk, Roy Ouwerkerk, Stef Menken, Theo van Valkengoed, Thijs Jansen, Tom de Ridder, Yorn Visscher, Yucel Yagli.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie