Jerry Cooke hoopt met Roda zaterdag op verrassing

29 augustus 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Met een nieuwe trainer en een vrijwel ongewijzigde selectie begint Roda’46 zaterdag aan een nieuw seizoen in de eerste klasse. Handhaven is de doelstelling van Jerry Cooke, opvolger van de naar SDC Putten vertrokken Bert van Hunenstijn.

door Balt Gmelig

Maar stiekem hoopt de oefenmeester (49) meer in zijn eerste jaar als de verantwoordelijke man voor de prestaties van de zaterdagploeg. ,,Hopelijk kunnen we voor een verrassing zorgen. “ Met een selectie van maar liefst 27 spelers wordt aan de nieuwe competitie begonnen die voor Roda begint met de interessante streekderby op eigen veld tegen het Soester VVZ’49. ,,Met deze groep moeten we onze doelstelling kunnen halen”, aldus Cooke.

Twee spelers uit de selectie van de geboren Hagenaar maken de start van de competitie in ieder geval niet mee. Freek van Engelen heeft onlangs een operatie aan zijn kruisbanden ondergaan. De aanvaller is pas aan het einde van het seizoen weer beschikbaar. De tweede afwezige is Bart Tijmensen. De doelman moest ook onder het mes vanwege een schouderblessure. Hij zal, naar verwachting, na de winterstop zijn opwachting maken. Met nog drie keepers in de selectie (de teruggekeerde Arne Heneweer, Jeroen Janssen en Micha Claassen) is de voorlopige uitschakeling van Tijmensen voor Cooke een te op te vangen tegenvaller.

Roda is voor de in Apeldoorn wonende Cooke geen onbekende club. ,,Ik ken Roda al van oefenwedstrijden met andere clubs.’’ Als profvoetballer was hij lange tijd in de vaderlandse competitie actief. Vijf clubs (FC Twente, De Graafschap, PEC Zwolle, SVV en FC Utrecht) maakten gebruik van de aanvallende diensten van Cooke. Als trainer heeft hij inmiddels meer clubs versleten. Bij zeven verenigingen (AGOVV, Vaassen, HSC’21, Be Quick’28, Vitesse/AGOVV, WSV en het Nijkerkse NSC) was Cooke in dienst.

Roda is dus de achtste club in de trainerscarrière van Cooke. ,,Goed”, is zijn korte reactie op de vraag hoe zijn eerste ervaringen met de Leusdense club zijn. Hij wil de trouwe aanhang in het nieuwe seizoen ook aantrekkelijke wedstrijden voorschotelen. ,,Dat gaan we zeker proberen maar we zijn daarbij wel afhankelijk van de tegenstanders.”

Over de dertien tegenstanders in de eerste klasse A weet Cooke niets te vertellen. ,,Ik ken de kwaliteiten van de overige ploegen niet dus kan niet zeggen of de start van de competitie voor ons gunstig of ongunstig is. Ik heb geen idee wie de titelkandidaten zijn.” Cooke kan wel aangeven wanneer het seizoen voor hem geslaagd is. ,,Als het team en de spelers individueel beter zijn geworden en wij onze doelstelling hebben gehaald.”

Selectie

Marcel van Aken, Bas Berghuizen, Joas de Bijl, Micha Claassen, Wilco Datema, Danny Dirkzwager, Pascal van Drie, Freek van Engelen, Morris de Graaf, Arne en Marko Heneweer, Vincent Hijmering, Michiel Hoendervangers, Nick Hoogebeen, Yasin Isik, Jeroen Janssen, Mehmet Kaya, Rick Klumper, Randy Kortstam, Wesley de Laat, Kay de Lange, Robert Lodema, Olivier Pilon, Cedric Sangwa, Bart Tijmensen, Rick Twisk, Caspar Vijverberg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie