Sterk optreden Roda zaterdag

12 september 2012 om 00:00 Voetbal

BUNSCHOTEN - De eerste zege voor de zaterdagvoetballers van Roda'46 is een feit. De Leusdenaren bekroonden zaterdag een sterk optreden tegen Eemdijk met een 1-3 winst.

Al na een minuut of tien opende Roda de score. Met een mooi schot in de kruising liet middenvelder Wesley de Laat de eerste treffer aantekenen: 0-1.

Het antwoord van Eemdijk liet niet lang op zich wachten. De spits van de thuisclub schoot de bal in de korte hoek van het Roda doel: 1-1.

Even waren de gasten het initiatief kwijt maar dat bleef zonder gevolgen. Op slag van rust had Cedric Sangwa succes met een afstandschot: 1-2.

In de tweede helft gaf Roda geen kans meer weg en scoorde zelf nog een keer. Bas Berghuizen rondde een individuele actie succesvol af: 1-3. ,,Een heerlijke overwinning," vond Roda trainerJerry Cooke.