Roda-zaterdag verliest bij gelouterd Breukelen

26 september 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Bij FC Breukelen heeft de zaterdagploeg van Roda '46 niet voor een verrassing kunnen zorgen. De troepen van Jerry Cooke hielden het eerste kwart van de wedstrijd gelijke tred met de koploper, maar kwamen een tegentreffer na ruim 20 minuten niet meer te boven. Uiteindelijk werd met 3-0 verloren.

Tegen het gelouterde FC Breukelen begon Roda prima aan haar vierde competitieduel. In de eerste twintig minuten waren Morris de Graaf en Danny Dirkzwager met een schot van afstand dichtbij de openingstreffer. ,,Je speelt tegen een ploeg die de afgelopen jaren flink aan de weg timmert en over veel ervaring en voetbalgogme beschikt. De verschillen op het veld waren helemaal niet zo groot als de uitslag doet vermoeden", meent trainer-coach Cooke.

Toch leidde een ongelukkig moment in de defensie de 1-0 van de thuisploeg in. Na de pauze waren de Leusdenaren niet in staat om die schade te repareren. Breukelen bleek voetballend over de beste papieren te beschikken en creëerde voldoende kansen om Roda op een grotere achterstand te zetten. Uiteindelijk werd het 3-0, voordat Morris de Graaf de kans kreeg om de Roda-eer te redden. Dat lukte echter niet. ,,We hebben als collectief goed gespeeld, maar Breukelen is van een andere orde. Van deze nederlaag zal ik niet wakker liggen", aldus Cooke.