Penalty verschaft Roda-zondag eerste punten

26 september 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De zondagtak van Roda '46 heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Nadat vorige week de wedstrijd tegen Abcoude bij een 0-1 voorsprong was gestaakt, wisten de troepen van Rene Versteeg thuis tegen Hoofddorp die ingezette lijn voort te zetten. Roda won dankzij een penalty in de slotminuut met het kleinst mogelijke verschil: 1-0.

In verdedigend opzicht stond de organisatie van de Leusdenaren goed. De thuisploeg verdedigde ver van de goal af en hield de nul. Dat betekende echter niet dat keeper Janssen niet in actie hoefde te komen. Bij een aantal opgelegde kansen stond de goalie uitstekend zijn mannetje, onder meer in de blessuretijd toen Hoofddorp met tien man op zoek moest naar de gelijkmaker. Janssen wist in die fase een kopbal van vijf meter te verwerken tot corner.

In aanvallend opzicht waren de Leusdense hoogtepunten echter spaarzaam. Het was Yücel Yagli die met buitenkant rechts in het eerste bedrijf maar net naast schoot. Verder had Theo van Valkengoed tien minuten voor tijd een gevaarlijk afstandsschot. De speldenprikjes konden niet voor verschil zorgen. Met wat geluk lukte het alsnog in de negentigste minuut. Bunyamin Yilmaz wist de bal te veroveren en werd onderuitgehaald in de zestienmeter. Het leidde tot rood voor de Hoofddorper en een uitgelezen moment voor Roda om de pijn van de eerste wedstrijden in de 2e klasse te verzachten. En dat lukte. Yücel Yagli benutte de penalty, tot grote opluchting van de toeschouwers op het Burgemeester Buiningpark.