Dubbel gevoel voor Roda-zaterdag

3 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Tegen het hoger aangeslagen Swift heeft de zaterdagbrigade van Roda '46 gelijk gespeeld. Op het Burgemeester Buiningsportpark werd het 0-0, goed voor een tweeslachtig gevoel bij trainer-coach Jerry Cooke: ,,Vooraf teken je voor een punt, maar na de wedstrijd heb je toch het gevoel dat je twee punten verloren hebt."

Binnen de minuut kreeg Roda al een goede kans, maar Marko Heneweer verzuimde om de openingstreffer te maken. Het overkwam Wesley de Laat en Cedric Sangwa ook in de eerste helft. ,,Het bleef wel 0-0, maar een saaie wedstrijd was het zeker niet. Het publiek zag twee voetballende ploegen met kansen over en weer", aldus Cooke. Toch kreeg Roda over negentig minuten gezien de betere kansen. Morris de Graaf was na de pauze evenmin succesvol met een kopbal.

In het laatste kwartier kreeg Swift, dat vorig seizoen de kampioensstrijd met Ajax verloor, de overhand. De defensie van Roda met sluitpost Arne Heneweer bleef echter overeind, zodat beide ploegen genoegen moesten nemen met een remise. Cooke: ,,Het is zonde dat we ons goede optreden niet hebben beloond met een treffer."