Roda'46 in extremis langs De Merino's

10 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De laatste minuten van de ontmoeting tussen De Merino's en Roda'46 waren het meest enerverend. In de tachtigste minuut stond het nog 0-0. Maar toen scheidsrechter Van den Berg het eindsignaal gaf had Roda'46 met 1-2 gewonnen.

Het was geen beste wedstrijd in Veenendaal. Roda'46 speelde onder het gebruikelijke niveau, maar De Merino's was nog minder. Niemand had gek opgekeken als de Leusdenaren in de rust toch een 0-1 of 0-2 voorsprong hadden gehad. De bezoekers creëerden namelijk enkele goede kansen, maar de bal wilde er niet in.

In de 81e minuut kwam Roda'46 op voorsprong. Een verdediger van de Veenendalers maakte volkomen onnodig een overtreding op Olivier Pilon. Hij hield de snelle Roda-aanvaller vast, terwijl die nooit bij de bal had gekund. Rick Twisk benutte de terecht toegekende penalty feilloos, 0-1.

Drie minuten later was het weer gelijk toen een prachtig genomen vrije trap van Marco van Engelenburg in de kruising van het doel verdween. Keeper Arne Heneweer strekte zich uit, maar kwam net iets te kort om de bal te keren.

Even later was het opnieuw Roda'46 dat scoorde. Een diepe bal van Rick Twisk werd goed behandeld door Marko Heneweer. Dit betekende 1-2.