Roda '46 een maatje te klein voor FC Weesp

10 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

0-1 Buddie Buddenberg, 0-2 Marcin Kmiecik

LEUSDEN - Zondag tweedeklasser Roda '46 was absoluut een maatje te klein voor FC Weesp onder leiding van trainer Karel Knaap (in de Amersfoortse regio zeker geen onbekende). Alhoewel Weesp op papier voor de Leusdenaren een relatief onbekende tegenstander was, bleek al snel dat het een moeilijk middagje zou gaan worden voor de formatie van Leusden trainer René Versteeg. Van meet af aan dicteerden de gasten uit Weesp het spel en dwongen de thuisploeg tot verdedigen. Met name over de rechtervleugel was Weesp levensgevaarlijk en had de verdediging van Roda de grootste moeite om een vroege achterstand te voorkomen. Nadat diverse kansen door Weesp om zeep werden geholpen, was het in de 18e minuut wel raak en kwam Weesp op een verdiende 0-1 voorsprong. Roda had absoluut geen antwoord op het balvaste Weesp, dat met regelmaat door de linies van de thuisploeg sneed. Met een 0-1 ruststand mocht Roda dan ook meer dan tevreden zijn. Ook in de tweede helft een op tempo spelend Weesp dat weliswaar wat meer tegenstand had van een zich herstellend Roda, maar daarbij nauwelijks echt in de problemen kwam. Een gemiste strafschop van Roda en een tweede treffer van Weesp leverden een eindstand op van 0-2, waarbij de thuisploeg blij mocht zijn dat het slechts bij die twee treffers bleef.