Achterveld in derby onderuit bij Hooglanderveen

17 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - De burenruzie tussen Hooglanderveen en SV Achterveld is gewonnen door Hooglanderveen. De geelblauwen kregen de oranjehemden na rust op de knieën: 3-2.

De dorpstwist begon stormachtig. Remco van de Berg opende na zes minuten voor Achterveld de score, een minuut later maakte Thijs Tomassen alweer gelijk. Vervolgens nam de thuisploeg de leiding via Roy Thomassen, maar die treffer werd in de 18e minuut teniet gedaan door Sven van Rossum. Maar het waren niet alleen de doelpunten die de wedstrijd al vroeg liet ontbranden. In het veld werden harde duels uitgevochten, waarbij de grens van het toelaatbare werd opgezocht. Beide ploegen gingen rusten met 2-2.

In het eerste kwartier na de pauze nam Hooglanderveen de wedstrijd in handen. De aanvallers van de thuisploeg doken enkele malen gevaarlijk op voor keeper Robin van Ruitenbeek. Tom Wolthuis kopte uit een corner echter net naast, terwijl Guido Hildebrand na een fout van Marc de Ridder een vrije doortocht kreeg. Hildebrand faalde oog in oog met Van Ruitenbeek.

Achterveld bleek in het tweede bedrijf maar één keer gevaarlijk. Invaller Youry van 't Klooster vuurde krachtig, maar het leer verdween via de lat over de goal van Rob Grooteveen. Vervolgens had Hooglanderveen wel prijs. In de 77e minuut maakte Roy Tomassen na een diepe bal van Freddy Botterblom de 3-2, die later de winnende goal bleek te zijn. Achterveld kon in de slotfase de 3-2 achterstand met opportunisme namelijk niet meer rechtbreien, ondanks dat Hooglanderveen wegens rood voor Nick Kreijne met een mannetje minder kwam te staan.