Kater voor Roda-zondag

17 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Roda-zondag heeft slechts een punt overgehouden aan het duel met VSV. Het duel tussen beide laagvliegers in de 2e klasse B stevende af op een 1-0 overwinning voor de Leusdenaren, maar de bezoekers uit Velserbroek schoten diep in de blessuretijd alsnog de 1-1 achter keeper Thijs Janssen. ,,Dan mag je gerust spreken van een kater", aldus trainer René Versteeg.

Roda had wat goed te maken na de nederlaag tegen Weesp. Dat leek aanvankelijk goed te lukken, aangezien Yücel Yagli halverwege het eerste bedrijf 1-0 maakte op aangeven van Bunyamin Yilmaz. Het was tevens de ruststand. Na de pauze speelde VSV vol op de aanval, waardoor Roda voorin de nodige ruimte kreeg. Yilmaz en Tom de Ridder kregen de beste kansen, maar voor de keeper besloten beide aanvallers om de bal te stiften. Het leverde niet de gewenste 2-0 op. ,,Als je er eentje maakt, is het over en uit. Maar wij brachten onszelf in de problemen", bekent Versteeg.

Eerst was het Yilmaz die zijn ploeg in de steek liet. Hij incasseerde rood na een slaande beweging. Het betekende dat de druk op het doel van Janssen nog grotere vormen aan nam. De goalie hield zijn ploeg lange tijd op de been, maar moest zich in de 94e minuut alsnog gewonnen geven: 1-1. ,,De instelling van het team was goed, het wedstrijdverloop pijnlijk", vat Versteeg kernachtig samen.