Roda-zaterdag pakt punt bij Zuidvogels

17 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De zaterdagploeg van Roda '46 heeft bij Zuidvogels een punt uit het vuur gesleept. De formatie van Jerry Cooke maakte in Huizen na rust een 1-0 achterstand ongedaan door een geweldige vrije trap van Marcel van Aken.

Roda beleefde een zwaar eerste kwart van de wedstrijd. ,,We verdedigden niet scherp en waren slordig in balbezit. Dan krijg je het heel erg moeilijk", geeft Cooke aan. Zuidvogels kreeg volop kansen om de openingstreffer te maken. Tot opluchting van het Leusdense kamp bleef het bij één goal en raakten de andere kansen het aluminium.

De Huizense storm ging na zo'n 25 minuten liggen. Het verschafte Roda de mogelijkheid om ook eens aan aanvallen te denken. Vlak voor rust kreeg Rick Twisk de ultieme mogelijkheid. De aanvoerder mocht wegens hands aanleggen voor een strafschop, maar hij faalde. Vlot na de pauze kwamen Leusdenaren alsnog op gelijke hoogte. Marcel van Aken joeg een vrije trap in de kruising: 1-1. De beste kans op 1-2 was vervolgens voor Marko Heneweer, die alleen voor de keeper verscheen. Hij kon Roda echter niet op winst zetten. ,,In het laatste gedeelte van de wedstrijd was Zuidvogels weer de bovenliggende partij met veel voorzetten vanaf de zijkant en wat opportunisme. We stonden echter prima te verdedigen", sluit Cooke af, die goed kan leven met de puntendeling.