Roda-zaterdag deelt punten met SDVB

31 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Roda '46 heeft aan het treffen met SDVB een punt overgehouden. Een 1-0 voorsprong kon na de rust niet over de streep getrokken worden: 1-1.

De favoriete Barnevelders hadden in theorie nog kans op de eerste periodetitel, maar wisten ondanks het vele balbezit maar mondjesmaat een bres te slaan in de defensie van Roda . De Leusdenaren wachtten geduldig op de ruimte die zij zouden krijgen. Met name Marko Heneweer zorgde diverse malen voor gevaar. Het matte SDVB stelde daar weliswaar wat mogelijkheden tegenover, maar dat Roda op voorsprong kwam, was niet verrassend. Maker van het doelpunt was Rick Twisk, die een penalty benutte. De penalty was verdiend door Marcel van Aken, die onreglementair gestuit werd door Marco Kints.

Na de pauze kwam SDVB beter uit de verf. De Barnevelders hadden een roodzwarte muur te slechten, maar wisten wel enkele kansen te creëren. De bedrijvige Niels Vlugt was tot driemaal echter ongelukkig in de afwerking. Hij schoot en kopte over, terwijl een tweede kopbal net langs het doel van Arne Heneweer scheerde. Uiteindelijk was de druk Roda te machtig en binnen een tijdsbestek van twee minuten stond de wedstrijd op zijn kop. Jan Doornbos bracht zijn ploeg met een volley op gelijke hoogte, terwijl een minuut later Kay de Lange wegens een rode kaart van het veld moest.

Plots speelde Roda '46 niet meer voor de overwinning, maar dreigden de Leusdenaren niets over te houden aan de achtste speelronde. Zover kwam het uiteindelijk niet. SDVB kon in het slot de kansen die zij kreeg niet omzetten in het winnende doelpunt.