Winnend Achterveld klimt op de ranglijst

31 oktober 2012 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - Dankzij een nipte thuiszege is SV Achterveld aangehaakt bij de bovenste ploegen van de 4e klasse G. De troepen van Jeroen Jooren versloegen op het Kerstens Sportpark concurrent 't Gooi met 1-0. Matchwinner was Michiel Schouten.

In de eerste helft had Achterveld het lastig. Zelf wist het nauwelijks mogelijkheden te scheppen, terwijl de bezoekers wel enkele malen dreigend voor keeper Robin van Ruitenbeek verschenen. Met enig geluk hielden de oranjehemden schadevrij de rust. Sterker nog: De thee werd genuttigd met een 1-0 voorsprong. Michiel Schouten mikte in de blessuretijd van het eerste bedrijf met succes een vrije trap in de korte hoek.

Na de pauze drong 't Gooi opnieuw aan, maar Achterveld bleek daar goed tegen bestand. De ruimte die voorin lag, werd daarnaast ook uitstekend benut. Mike van Ruitenbeek, Remco van de Berg en Joris Schouten kregen opgelegde kansen om het duel voortijdig te beslissen. Dat lukte weliswaar niet, maar omdat bij 't Gooi in de slotfase het kaarsje doofde, kon Achterveld victorie kraaien. Dankzij de zege klimt Achterveld naar de vijfde plaats.