Belangrijke winst Roda zon.

7 november 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Een beter moment hadden de voetballers van Roda'46 niet uit kunnen kiezen om hun slag te slaan dan zondag in de thuiswedstrijd tegen RKDES. De bescheiden winst (2-1) op de hekkensluiter betekende dat de slecht geklasseerde Leusdenaren voorlopig afstand namen van de ploeg uit Kudelstaart, een dorp in de buurt van Aalsmeer.

Het verschil op de ranglijst van de tweede klasse B tussen de twee degradatiekandidaten is nu vijf punten. De driepunter had nog een tweede voordeel. Roda schoof door het verlies van VSV een plek op en staat nu derde van onderen.

Roda kwam in de belangrijke ontmoeting goed uit de startblokken. Na een minuut of zes vond Roy Ouwerkerk al het net van de tegenpartij. Uit een vrije trap verraste de verdediger RKDES doelman Rene Jonker: 1-0. Nummer twee volgde pas een kwartier na rust. Jeremy Lindenberg haalde succesvol uit en scoorde zijn eerste competitiedoelpunt: 2-0.

Daarna kreeg Roda het steeds moeilijker en mocht de thuisploeg zijn dat alleen Edwin van Maris Roda doelman Thijs Janssen het nakijken gaf: 2-1.