Eclatante zege voor Achterveld

7 november 2012 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - In Utrecht heeft SV Achterveld een eclatante overwinning geboekt. Koploper UVV werd met maar liefst 2-5 verslagen. Rudy Baalman had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege.

Binnen drie minuten zat de ploeg van Jeroen Jooren op rozen. Spits Sven van Rossum maakte 0-1, waardoor Achterveld zich afwachtend op kon stellen en UVV het spel moest maken. Dat lukten de Utrechters mondjesmaat, want zij creëerden enkele kansen. Achterveld daarentegen was effectiever. Binnen twintig minuten tilde Rudy Baalman de score naar 0-2. ,,We kregen op het middenveld en voorin ontzettend veel ruimte om naar hartenlust te voetballen. Dat deden we ook uitstekend", zag trainer Jooren.

Na de pauze werd die marge verdubbeld door Mike van Ruitenbeen en opnieuw Baalman. Daarmee was de wedstrijd beslist. UVV kwam een kwartier voor tijd nog terug tot 2-4, maar verder lieten de oranjehemden het niet komen. Joey van den Brink tekende 2-5 voor het piepjonge Achterveld aan. Met de invallende tieners Dennis Hak, Stephan de Gans en Friso Drewis in de gelederen werd de overwinning van nog meer glans voorzien.