Trefzekere Van Rossum leidt Achterveld naar zege

14 november 2012 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - Met de wedstrijdbal onder zijn arm stapte Sven van Rossum vanmiddag van het hoofdveld. De spits had hoogstpersoonlijk gezorgd voor een zonnige middag op het Kerstens Sportpark. Met liefst vijf doelpunten loodste hij Achterveld naar een 6-1 overwinning op Zwaluwen Utrecht.

Tegen de rodelantaarndrager had Achterveld een 0-1 achterstand nodig om op gang te komen. Bij het tegendoelpunt na ruim twintig minuten schrokken de oranjehemden wakker, waarbij al snel duidelijk was dat er voldoende tijd was om de opgelopen schade te repareren. Sven van Rossum nam daarbij het voortouw. In een kwartier tijd bracht hij Achterveld op 3-1. Eerst kopte hij fraai een voorzet van Mike van Ruitenbeek raak, vervolgens gaf hij een goede dieptepass van Mark de Ridder een passend vervolg. Hij omspeelde eenvoudig de Utrechtse doelman en schoof de 2-1 in de touwen. Bij de derde goal legde hij de keeper van de Domstedelingen opnieuw in de luren.

Na de pauze kregen beide partijen voldoende kansen, maar was het opnieuw wachten op Sven van Rossum. De spits versierde een penalty, die hij zelf overtuigend raak trapte. Daarmee was het duel beslist, maar was Van Rossum nog niet uitgespeeld. Met een fraaie actie speelde hij opnieuw de Utrechtse keeper uit, waardoor hij zeven minuten voor tijd zelfs zijn vijfde van de middag maakte. Dat vond de Achterveldse spits wel voldoende. Hij kreeg nog de kans om zijn zesde goal van de wedstrijd te maken, maar hij liet de inzet van Joey van den Brink lopen, waardoor de rechtsbuiten ook zijn doelpunt mee kon pikken: 6-1. De wedstrijdbal werd echter wel door Van Rossum opgeëist.