SO Soest troeft Roda-zondag af

21 november 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpuntenmakers: 0-1 Rayendall Bitorina, 0-2 Mayid Ghaddari, 1-2 Yucel Yagli, 1-3 Olivier Steenvoorden, 1-4 Ghaddari, 2-4 Mauro Peters, 3-4 Rowan van den Hurk, 3-5 Steenvoorden

LEUSDEN - De zondagtak van Roda ‘46 heeft zondag zijn zevende seizoensnederlaag geïncasseerd. In een doelpuntrijk duel met streekgenoot SO Soest gingen de Leusdenaren met 3-5 onderuit. Op de zege van de nieuwe koploper was niets af te dingen. door Edward Doelman

Wie vooraf een blik op de ranglijst van de 2e klasse B had geworpen, kon een eenzijdige wedstrijd verwachten waarbij SO Soest het spel zou maken en de gekwetste formatie van René Versteeg zo lang mogelijk in het spoor zou blijven. En zo gebeurde het ook. De bezoekers, getraind door oude bekende Aad van den Berg, lieten makkelijk de bal rondgaan. ,,Toch was het één van onze minste wedstrijden dit seizoen. De veldbezetting was matig”, aldus Van den Berg na afloop. Hij koesterde geen wrok bij zijn eenmalige terugkeer op het Burgemeester Buiningpark. ,,Ik ben goed ontvangen. Ik heb nog steeds hele warme gevoelens bij de club en een aantal mensen binnen de vereniging.”

De wedstrijd kwam uiteindelijk op gang toen Rayendall Bitorina namens SO Soest de 0-1 op het bord zette. De makkelijk combinerende bezoekers onder leiding van oude bekende Aad van den Berg kwamen vervolgens gelukkig op 0-2, omdat Thijs Janssen een voorzet op de hak van Mayid Ghaddari tikte. De treffer vlak voor rust leek een vroege beslissing, maar geen minuut later zag het perspectief van Roda er een stuk zonniger uit. Yucel Yagli trapte het leer fraai in het net: 1-2.

Na rust werd het krachtsverschil beter in de score uitgedrukt. Ghaddari bracht Olivier Steenvoorden in stelling (1-3), waarna Ghaddari nog eens zijn klasse etaleerde. De linkerspits verraste Janssen met een fraaie lob: 1-4. Daarmee leek het duel na 65 minuten definitief beslist, maar Roda klopte nogmaals op de Soester deur. Mauro Peters kopte van dichtbij raak, vervolgens mocht Rowan van den Hurk op aangeven van Yagli de aansluitingstreffer (3-4) maken. ,,We hebben vandaag wel veerkracht getoond, maar na de 3-4 had ik op meer gehoopt. We hadden er korter op moeten zitten”, meent Roda-coach René Versteeg. Dat lukte niet. Met een droog schot in de hoek maakte opnieuw Steenvoorden een kwartier voor tijd 3-5.

Dat was de genadeslag, ook omdat Yagli domme kaarten pakte. Wegens aanmerkingen op de leiding en het niet tonen van zijn rugnummer bij zijn eerste gele kaart, moest hij voortijdig met rood naar de kant. SO Soest vond het prima, miste een reeks kansen, vernam na afloop dat het de nieuwe koploper is en vergrootte ondertussen de zorgen bij Roda.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie