Roda-zondag onderuit in doelpuntrijk duel

21 november 2012 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De zondagtak van Roda '46 heeft zondag zijn zevende seizoensnederlaag geïncasseerd. In een doelpuntrijk duel met streekgenoot SO Soest gingen de Leusdenaren met 3-5 onderuit.

De wedstrijd kwam pas na 20 minuten op gang toen Rayendall Bitorina namens SO Soest de 0-1 op het bord zette. De makkelijk combinerende bezoekers onder leiding van oude bekende Aad van den Berg kwamen vervolgens gelukkig op 0-2, omdat Thijs Janssen een voorzet op de hak van Mayid Ghaddari tikte. De treffer vlak voor rust leek een vroege beslissing, maar geen minuut later zag het perspectief van Roda er een stuk zonniger uit. Yucel Yagli trapte het leer fraai in het net: 1-2.

Na de pauze werd het verschil op de ranglijst beter in de score uitgedrukt. Ghaddari bracht Olivier Steenvoorden in stelling (1-3), waarna Ghaddari in zijn eentje nog eens zijn klasse etaleerde. De linkerspits verraste Janssen met een fraaie lob: 1-4. Daarmee leek het duel na 65 minuten definitief beslist, maar Roda klopte nogmaals op de Soester deur. Mauro Peters kopte van dichtbij raak, vervolgens mocht Rowan van den Hurk op aangeven van Yagli de aansluitingstreffer (3-4) maken.

Ondanks dat de marge nog maar een doelpunt bedroeg, raakte SO Soest geenszins in paniek. Met een droog schot in de hoek maakte opnieuw Steenvoorden een kwartier voor tijd 3-5. Dat was de genadeslag voor Roda, ook omdat Yagli zijn frustraties niet meer de baas was. Wegens aanmerkingen op de leiding en het niet tonen van zijn rugnummer bij zijn eerste gele kaart, moest hij voortijdig met rood naar de kant. SO Soest vond het allemaal prima, miste nog een paar opgelegde kansen en vernam na afloop dat het de nieuwe koploper van de 2e klasse B is.