Achterveld verliest in de omschakeling

21 november 2012 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - In Utrecht is Achterveld door Sporting '70 met de eigen wapens verslagen. Normaliter laten de mannen van Jeroen Jooren de tegenstander komen om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden, maar deze tactiek werd zondag succesvoller toegepast door de Domstedelingen: 3-0.

Volgens Jooren had Sporting hun huiswerk goed gedaan. ,,Wij werden gedwongen om het spel te maken, maar waren op het middenveld te slordig. Dat kwam ons duur te staan in de eerste twintig minuten", legt hij uit. Twee keer counterde de thuisploeg met succes, waardoor Achterveld al snel tegen een 2-0 achterstand aankeek. Het leed werd voor de rust nog groter. Keeper Robin van Ruitenbeek kreeg bij een standaardsituatie een elleboogstoot in zijn gezicht en moest met een breuk vlakbij zijn oog naar het ziekenhuis. Omdat de Achtervelders hun tweede keeper hadden thuisgelaten, pakte Michiel Schouten de keepershandschoenen op.

Na de pauze werd driftig gezocht naar de aansluitingstreffer. Mark de Ridder en Joey van den Brink kwamen weliswaar goed opzetten, maar mochten niet juichen. Aan de overzijde loerde de thuisploeg op de derde treffer. Uiteindelijk werd een uitval Achterveld een kwartier voor tijd fataal: 3-0.