Keeper Janssen bezorgt Roda-zondag punt

6 februari 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Diep in de blessuretijd eiste Thijs Janssen namens Roda-zondag in het duel met subtopper Abcoude de hoofdrol op. De keeper had drie knappe reflexen op een rij in huis en bezorgde de Leusdenaren daarmee een punt: 0-0.

De doelpuntloze remise was een beloning voor Roda '46, dat volgens de vertrekkende trainer-coach Rene Versteeg 'midden in een groepsproces' zit. De winterstop is aangegrepen om uit het diepe wak te klauteren. Dat gebeurde met diverse individuele gesprekken, fitheidstrainingen en een nieuwe, compacte strijdwijze: 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Zondag lieten de troepen van Versteeg het nieuwe elan aan eigen publiek zien. Hoewel het voetbal nog niet overhield, was de werklust voorbeeldig. ,,We hebben vandaag lijf en leden geriskeerd en alles in de strijd gegooid. Het punt is een mooie beloning", aldus een contente Versteeg.

Tegenstander Abcoude had echter recht op de drie punten, zeker gezien de druk die het in de laatste 20 minuten op het doel van Roda uitoefende. Maar met name Martijn Groen en de sterk ingevallen Immanuelson Duku beten zich constant stuk op sta-in-de-weg Janssen. Hij groeide in de wedstrijd met als hoogtepunt de drie opeenvolgende saves in blessuretijd. Het leidde ertoe dat alle Leusdenaren met moraal zullen toewerken naar het duel volgende week tegen concurrent OSM. Uiteraard had Janssen, die de sportieve complimenten kreeg van de bezoekers, de grootste glimlach. ,,Dit is een verdiend punt. We gaan laten zien dat we ons rechtstreeks kunnen handhaven", aldus de man van de wedstrijd.