Roda-zondag verliest bij Hoofddorp

20 februari 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De degradatiezorgen voor Roda-zondag nemen met de week toe. Twee weken na de hoopgevende puntendeling tegen Abcoude verloren de Leusdenaren echter hun veertiende competitiewedstrijd, uit bij SV Hoofddorp. De equipe van Rene Versteeg verloor met het kleinst mogelijke verschil: 1-0.

In de aanloop naar het treffen in en tegen Hoofddorp moest coach Rene Versteeg flink puzzelen. Jeremy Lindenberg was de hele week ziek geweest en begon op de bank, terwijl Stef Menken te laat kwam. Bovendien moest routinier Marco Reichardt na de warming up wegens een hamstringkwetsuur afhaken. Om die reden verschenen Vincent Mei en Abdelkadir Yilmaz in de basis. Hoewel op de werklust van de Leusdenaren niets viel af te dingen, was het kwaliteitsverschil in het veld duidelijk zichtbaar. Hoofddorp was de bovenliggende partij en verschafte zich in negentig minuten voetbal voldoende kansen. In de afwerking waren de gastheren echter lange tijd onzorgvuldig. Tot de 75e minuut: Een steekbal vanaf het middenveld was de Roda-defensie te machtig.

,,Maar wij hebben ook kansen gehad om toch een puntje te stelen", vertelt Versteeg. Tom de Ridder, Yucel Yagli en de ingevallen Lindenberg konden opgelegde kansen echter niet omzetten in een doelpunt. Omdat Hoofddorp weigerde het duel te beslissen, bleef het tot het eindsignaal spannend. Maar ook de naar voren getrokken Thijs Janssen kon bij een corner geen uitkomst bieden.

Door de eigen nederlaag en de winst van concurrenten VSV en Hillegom nemen de zorgen toe. Versteeg: ,,Hoewel ik tevreden ben over de vechtlust en de teamgeest, wordt op deze manier elke wedstrijd een steeds grotere finale."