Roda-zaterdag bijt in het stof

20 februari 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Uit een vrije trap van Mehmet Kaya kopte Pascal van Drie namens Roda-zaterdag een kwartier voor tijd de 2-2 tegen FC Breukelen raak. De treffer was de beloning voor een prima optreden van de ploeg van Jerry Cooke, maar werd wegens buitenspel geannuleerd. Het leverde grote twijfels op voor de thuisploeg, die in het restant niet meer in staat bleek om de 1-2 achterstand tegen de gedoodverfde kampioen ongedaan te maken.

Het betekende voor Roda de derde nederlaag van het seizoen. ,,Als je naar het spelbeeld kijkt, dan is 1-2 uiteindelijk terecht. Breukelen verdiende de overwinning", aldus de realistische Cooke. Hij zag dat zijn ploeg in het eerste bedrijf compact opereerde en Breuekelen het spel liet maken. Het resulteerde in een vier kansen voor de bezoekers, waarvan er eentje vlak voor rust benut werd. Vervolgens kwam Breukelen na de pauze op 0-2. Daarmee leek de wedstrijd voortijdig op slot te gaan, maar daar dacht Marko Heneweer anders over. Met de aansluitingstreffer gaf hij de Leusdenaren, waar A-junior Frank Versteeg als vervanger van Wilco Datema debuteerde, uitzicht op een beter resultaat.

Het steeds brutaler wordende Roda was uiteindelijk via de afgekeurde goal van Van Drie het dichtst bij de gelijkmaker, hoewel keeper Arne Heneweer aan de overzijde ook enkele malen werd getest. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de eerste nederlaag sinds 22 september een feit was. Destijds was Breukelen met 3-0 te machtig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie