Onbezorgde middag voor Achterveld

20 februari 2013 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - Thuis tegen Maarssen heeft SV Achterveld een onbezorgde middag gehad. De brigade van Jeroen Jooren versloeg de staartploeg mede dankzij twee doelpunten van Sven van Rossum met 4-0. Door de zege blijven de oranjehemden meestrijden om de tweede periodetitel.

Tegenstander Maarssen legde op het Kerstens Sportpark Achterveld geen strobreed in de weg. ,,Ze kwamen duidelijk voor een puntje en lieten ons het spel maken", vertelt Jooren. Na een kwartier was het al 1-0. Rudy Baalman werkte een corner van Kevin van Ruitenbeek in het doel. De marge werd voor de pauze nog verdubbeld. Mark de Ridder onderschepte de bal op het middenveld en zette Mike van Ruitenbeek aan het werk. Diens voorzet werd door Joris Schouten op fraaie wijze tot doelpunt gepromoveerd.

,,We konden vrij makkelijk opbouwen. Ik heb de spelers in de rust op het hart gedrukt om geconcentreerd te blijven", schetst Jooren, die ondanks de voorsprong waakte voor verslapping. Het gebeurde niet. 20 minuten voor tijd was het Sven van Rossum die aan alle onzekerheid een einde maakte. Een knappe aanname op de borst werd voltooid met een doeltreffende uithaal: 3-0. De topscorer tekende in de slotfase ook voor de vierde Achterveldse goal. Joey van den Brink verdiende de penalty, Van Rossum prikte raak. Jooren: ,,We zijn niet eens tot het gaatje gegaan. Een lekker potje zo na de carnaval."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie