Roda-zaterdag in extra tijd naast Merino's

13 maart 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - In extremis heeft Roda-zaterdag tegen De Merino's beslag gelegd op een punt. Rick Twisk scoorde na een lastige middag in de 93e minuut de 1-1, na een ketser van Eddy Vink, de goalie van de Veenendalers.

door Edward Doelman

Met het punt was Roda een gelukkige ploeg, want in 90 minuten voetbal was het doel van Vink nauwelijks onder vuur genomen. Vanaf het beginsignaal werkten de Leusdenaren een matte partij af. ,,We gingen fysiek te weinig mee in hun spel en dekten op drie of vier meter", vertelt Jerry Cooke, die duidelijk scherpte miste. De schade voor rust bleef beperkt tot 0-1, dankzij een treffer van Peter Rottger.

Met dat doelpunt leek de spits lange tijd matchwinner te worden. Want hoewel de thuisploeg na de pauze meer vuur aan de dag legde, echte kansen bleven uit. Alleen Mehmet Kaya zorgde met een stiftje voor serieus gevaar. De Merino's loerde ondertussen op de tweede treffer. De ruimte en kansen kregen de blauwwitten zeker, maar in de afronding haperde het. Daardoor hield Roda hoop op een puntje. De mee naar voren getrokken Twisk tikte eenvoudig binnen nadat Vink een schot van Cedric Sangwa niet kon controleren. ,,Als je het niet meer verwacht, gebeurt het toch nog", lachte Cooke. ,,Ik ben teleurgesteld in het voetbal, maar heel blij met het punt."