Achterveld en Hooglanderveen spelen gelijk

20 maart 2013 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - De burenruzie tussen SV Achterveld en Hooglanderveen heeft een wedstrijd met twee gezichten opgeleverd. De eerste helft waren de geelblauwen heer en meester, terwijl het tweede bedrijf de bewoners van het Kerstens Sportpark sterk op kwamen zetten. Het resultaat was een 2-2 gelijkspel.

Vanaf de aftrap zetten de bezoekers druk op de achterste linie van de Achtervelders, die geen moment in hun spel kwamen. Nadat Stijn Mossink de eerste kans onbenut had gelaten, was na bijna een half uur spelen Tijs Tomassen de gevierde man. De bedrijvige spits klopte het fysiek sterke verdedigingsduo Michiel Schouten en Michiel Boerrigter in de lucht. De openingstreffer liet het heilige vuur bij de Achtervelders niet ontbranden. Acht minuten later mocht Nick Kreijne eenvoudig een voorzet afleveren, ditmaal was Sam Tomassen het eindstation: 0-2.

De pauze na 45 minuten gaf trainer-coach Jeroen Jooren de kans om zijn elftal op de rit te krijgen. Joey van den Brink bleef achter in de kleedkamer, terwijl Youry van 't Klooster zijn trainingspak uitdeed. Ook de speelwijze werd omgegooid: 4-4-2 veranderde in 4-3-3. De omzettingen deden het spel van Achterveld goed, met name Van 't Klooster bezorgde zijn directe tegenstander Freddy Botterblom een lastige tweede helft. Na ruim een uur voetbal produceerde Achterveld de aansluitingstreffer. Van 't Klooster werd vastgehouden in het strafschopgebied en gehinderd bij het afwerken. De toegekende penalty was een open doekje voor Sven van Rossum, die verder onzichtbaar was.

De druk op het doel van Hooglanderveen betekende echter ook dat er aan de andere kant ruimte ontstond voor een uitval. In de 81e minuut leverde dat voor Tijs Tomassen de kans op 1-3 op, maar zijn afwerking was ondermaats. Drie minuten later liet Michiel Schouten zien hoe je wel scoorde. Hij kopte een corner fraai achter Mike Brandsen. Naast held werd Schouten echter ook schlemiel. In de slotminuut had hij namelijk ook de winnende op zijn schoen: Joris Schouten zette perfect voor, waarbij de verdediger bij de tweede paal vrij kon inschuiven. De bal rolde traag langs de verkeerde kant van de paal.