Roda-zaterdag remiseert met Zuidvogels

20 maart 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Thuis tegen Zuidvogels is Roda-zaterdag voor de tweede week op rij 1-1 een remise overeengekomen. Met die uitslag kan trainer-coach Jerry Cooke prima leven. ,,Als je de wedstrijd over negentig minuten bekijkt, had Zuidvogels het betere voetbal en de betere kansen", erkent hij.

door Edward Doelman

Zonder Mehmet Kaya, die wegens een schorsing van zijn zaalvoetbalteam ook niet op het veld zijn kunsten mag vertonen, leverde Roda een matige eerste helft af. Cooke: ,,Zuidvogels had een optisch veldoverwicht, zelf waren we erg slordig aan de bal. Ik heb ook in de rust aangegeven dat als we aanvallend wat wilden doen, we de bal langer in de ploeg moesten houden."

Desondanks werden weinig kansen gegeven, zodat het tweede bedrijf ook met 0-0 begon. Daar kwam echter al snel verandering in. Rick Twisk beging een overtreding in het strafschopgebied, waardoor Zuidvogels uit een penalty 0-1 maakte. De achterstand werd snel weggepoetst. Marko Heneweer kopte bij de eerste paal raak op aangeven van Wilco Datema, die slim zijn mannetje uitkapte. In het laatste half uur kregen beide ploegen nog mogelijkheden op de overwinning. Arne Heneweer beperkte de schade tot 1 tegendoelpunt, terwijl Marko Heneweer aan de overzijde van het veld nog een aardige kans kreeg, maar zijn aanname was onvoldoende. ,,Als je eerlijk bent, had Zuidvogels het meeste recht op een overwinning", aldus een realistische Cooke, die ook een blik op de ranglijst wierp. ,,Met die gelijkspelletjes schieten we weinig op."