Roda-zaterdag hard onderuit bij SDVB

27 maart 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Bij streekgenoot SDV Barneveld heeft Roda-zaterdag geen potten kunnen breken. De brigade van Jerry Cooke, waar Mehmet Kaya nog steeds geschorst is, ging in Barneveld met liefst 5-0 onderuit.

Cooke had een opvallend strijdplan uitgedokterd: ,,We wilden vroeg druk zetten op de defensie van de tegenstander om zo de opbouw te verstoren en Barneveld niet in hun spel te laten komen." De tactiek pakte volgens de oefenmeester niet eens zo verkeerd uit. ,,Maar we waren niet scherp op de momenten dat het er om ging." Binnen tien minuten was het duel eigenlijk al beslist. Marciano Mengerink en Dick Kooijman zetten de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Weliswaar kreeg Cedric Sangwa nog een aardige kans op de 2-1, maar verder dan dat kwamen de Leusdenaren niet. Sterker nog: SDVB verdubbelde nog voor rust de score. Mengerink en Marco Kints waren de doelpuntenmakers. Cooke: ,,Twee van de vier doelpunten kregen we tegen uit spelhervattingen. Dat bedoel ik met scherp zijn op de juiste momenten." Na de pauze leek het duel dood te bloeden, maar in blessuretijd strooide Josja Bolks met de vijfde treffer van de middag nog wat extra zout in de wonden van Roda.