A-junioren bezorgen Roda-zondag cruciale winst

27 maart 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Vier debutanten hebben Roda-zondag nieuw elan gegeven. Thuis tegen Houten resulteerde de entree van de A-junioren in een cruciale 6-2 overwinning.

Coach Rene Versteeg had zijn elftal zondag fors omgegooid. Theo van Valkengoed, Yucel Yagli en Bunyamin Yilmaz bleven op de bank, terwijl tieners Paul La Feber, Jeff van der Bult en Frank Heus in de basis begonnen. In de tweede helft maakte Sven van Dompzelaar ook zijn debuut. ,,Deze jongens zorgen absoluut voor een frisse wind", stelt Versteeg content vast. Het nieuwe elan ging gepaard met een doelpuntrijke overwinning. Roda-zondag kwam tien minuten voor de pauze op 1-0. Jeremy Lindenberg werd gevloerd, wat resulteerde in rood voor de Houtense keeper en een strafschop voor Rowan van den Hurk. De middenvelder faalde niet.

Na de pauze kwam de 2-0 van linksbuiten La Feber weliswaar uit de lucht vallen, maar de treffer was niet minder welkom. De treffer knakte Houten mentaal en binnen mum van tijd was de score 4-0. Opnieuw La Feber en aanvallende middenvelder Heus hadden prijs. ,,Daarna dachten we dat we er al waren", zag Versteeg. Het kwam de Leusdenaren op twee tegengoals te staan, waarbij tot overmaat van ramp Abdulkadir Yilmaz zijn tweede gele kaart kreeg. Verder liet Roda-zondag het echter niet komen. Een penalty bood Van den Hurk de mogelijkheid om de 5-2 raak te schieten. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist.

De 6-2 was opnieuw van de voet van La Feber, die met zijn derde van de middag het debutantenbal des te opmerkelijker maakte. ,,Dit is uitzonderlijk", weet Versteeg, die de jongelingen graag bij de selectie wil houden. De A1 was gisteren vrij, maar moet zaterdag gewoon spelen. ,,We moeten komende week maar eens kijken hoe we dat opgelost krijgen. Mijn standpunt daarin lijkt me duidelijk."