Achterveld verliest van DWSV

27 maart 2013 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - Aan de midweekse inhaalwedstrijd tegen DWSV heeft SV Achterveld niets overgehouden. De equipe van trainer-coach Jeroen Jooren ging op het eigen kunstgras met 0-3 onderuit. ,,Maar de uitslag is groter dan de krachtsverschillen op het veld waren", vindt de oefenmeester uit Amersfoort.

Achterveld begon met dezelfde elf die zondag in de burenruzie met Hooglanderveen in het strijdperk traden. In DWSV troffen de oranjehemden een ploeg die fysiek spel niet schuwde. ,,Hun hele ploeg zat er kort op. Het leidde ertoe dat het voetballen heel lastig werd", zag Jooren. In het eerste bedrijf waren de hoogtepunten schaars. Keeper Robin van Ruitenbeek werd nauwelijks serieus op de proef gesteld, terwijl Achterveld zich beperkte tot wat schoten uit de tweede lijn. Rudy Baalman was het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn inzet ging naast.

Vlot na de pauze brak DWSV de wedstrijd open. In de 50e minuut werd de 0-1 uit een vrije trap achter Van Ruitenbeek gekopt. ,,Direct daarna gingen we een-op-een spelen", vertelt Jooren, die Michiel Schouten doorschoof naar het middenveld. Het baatte niet, omdat zwak ingrijpen halverwege het tweede bedrijf de 0-2 inleidde. Daarmee was de wedstrijd beslist, al kreeg Kevin van Ruitenbeek nog wel een goede kans op de 1-2. Hij faalde echter, waarna een kwartier voor tijd de score met een knappe aanval uitgebreid werd naar 0-3.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie