Achterveld in slotminuut voorbij 't Gooi

27 maart 2013 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - Uit bij 't Gooi heeft SV Achterveld de tiende zege van het seizoen geboekt. Het werd in de slotminuut 0-1 dankzij spits Sven van Rossum. ,,We hadden er ook recht op", meent Jeroen Jooren, coach bij de Achtervelders.

Het wedstrijdbeeld tegen 't Gooi was compleet anders dan in de derby versus Hooglanderveen en het midweekse treffen met DWSV. Beide ploegen zetten druk vooruit op defensie van de oranjehemden, terwijl ' t Gooi hun opponenten het spel lieten maken. Dat ging Achterveld niet slecht af, getuige de scoringskansen voor Sven van Rossum, Joris Schouten en Mark de Ridder. ,,We waren alleen niet gelukkig in de afwerking. Ook schortte het aan de eindpass", meldt Jooren. Een enkele keer counterde 't Gooi gevaarlijk, maar Robin van Ruitenbeek was op zijn post.

Na de pauze was het spelbeeld hetzelfde, maar 't Gooi toonde zich opnieuw een stugge tegenstander. Vlak voor het sluiten van de markt werd echter de weg naar de touwen gevonden. Youry van 't Klooster bracht middels een hoekschop Sven van Rossum in stelling: 0-1. De overwinning is welkom met het oog op het paasweekend, waarin Achterveld goede zaken kan doen voor de tweede periode. ,,Dit is zeker lekker, we gaan volgende week eens zien wat er allemaal mogelijk is", belooft Jooren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie