Loopgroep zoekt nieuwe deelnemers

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

Nu AGIS in de regio Leusden niet meer voorziet in een beginnergroep voor startende lopers, neemt FREERUNNERS het estafettestokje over. Het doel is om op 14 juni deel te kunnen nemen aan de halve marathon van Amersfoort. Niet voor iedereen direct een halve marathon maar ook voor een 5 km of 10 km kan getraind worden.

LEUSDEN - FREERUNNERS, een loopgroep uit Leusden zoekt nieuwe deelnemers. De loopgroep stelt zich tot doel om mensen bewust te maken van een gezond levenspatroon, waarin ‘bewegen’ een belangrijke plaats inneemt.

Gestart wordt op 5 april voor de wat gevorderde lopers bij Huis “Den Treek” op de Treekerweg. Elke zondag wordt gestart om 8.30 uur. De duurloopjes duren in het begin een uur en worden spelenderwijs uitgebouwd naar 2 uur duurloop voor de halve marathonlopers. Voor de 10 km lopers duren de trainingen wat korter en gaan we eenmalig tot maximaal anderhalf uur.

Voor de beginnende atleten wordt eveneens gestart, maar dan op zaterdag 4 april. Bij de Dodenweg op de parkeerplaats van voetgangersoversteekbrug over de A28. Gestart wordt met de beginselen van het hardlopen.

Na enkele rustige oefeningen (warming up) en loopscholing wordt begonnen met de kern van de training. Voor de eerste keer is deze kern 6 maal 1 minuut hardlopen, met tussendoor wat rustelementen. In 10 weken wordt de conditie uitgebreid naar een half uur kunnen blijven hardlopen. Hierbij krijgen de deelnemers ook ‘huiswerk’mee. In de afgelopen 5 jaar is gebleken dat 80 % van de beginners met deze beproefde methode die zowel door AGIS IN BEWEGING als door Start to Run van Nike werd toegepast, de eindstreep heeft gehaald. En velen zijn inmiddels verslaafd aan het hollen in de prachtige omgeving van de Treek. De kosten van de 10 weken durende cursus zijn 30 euro. Aanmelden via FREERUNNERS@hotmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie