Stuur ook een foto in: Groen woekert welig

4 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - De laatste jaren heeft de gemeenteraad bezuinigd op het groenonderhoud. Het komende jaar is er weer 3 ton minder beschikbaar voor onderhoud aan wegen en groen. Het onkruid woekert in Leusden. Ook op plekken waar je het niet zou verwachten.

Anderhalf jaar geleden onthulde wethouder Erwin Jansma met gepaste trots een bord bij het Valleipark. Leusden bouwt aan de toekomst en zou maar liefst zeven miljoen aan de woningbouw gaan verdienen. De wijk is klaar in 2012 meldt een bord. Op dit moment is het Valleipark de grootste onkruidvlakte van Leusden. Honden vinden het heerlijk om daar te spelen. Ook bouwlocatie Het Zicht ligt er mooi groen bij.

Langs de Randweg woekert het onkruid. Jan Overweg, fractievoorzitter van de ChristenUnie/SGP, prees deze vorm van onderhoud tijdens de algemene beschouwingen. ,,Het ziet er erg natuurlijk uit. Mooi’’, zei hij en hij maakte geen grapje. Het komend jaar zal dat ‘wilde gras’, zoals de gemeente dat noemt ook elders in het dorp opschieten. Heel natuurlijk, maar niet iedereen vindt het mooi.

De Groene Zoom doet haar naam steeds meer eer aan. Het groen wordt steeds wilder en hangt af en toe op de weg. Ook dat zullen we in de toekomst vaker zien. De redactie van de Leusder Krant roept de lezers op foto’s van plekken die voor ergernis zorgen of die slecht onderhouden zijn op te sturen naar leusder.krant@bdu.nl. De meest opvallende foto’s zullen in de krant gepubliceerd worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie