Roda-zaterdag onderuit bij Marken

1 mei 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De zaterdagformatie van Roda '46 heeft de laatste nacompetitieaspiraties laten varen. Om nog tot de derde plaats te kunnen reiken, was een zege bij en tegen Marken noodzakelijk, maar de roodzwarten ging tegen de voormalige eilandbewoners het schip in. De inhaalwedstrijd ging met 2-1 verloren.

In het eerste bedrijf leek Roda-zaterdag de afslag naar de negende seizoenszege al gevonden te hebben. Marcel van Aken zette na een kwartier de formatie van Jerry Cooke op 0-1. De voorsprong bleek een half uur later ook de ruststand, omdat de Leusdenaren enkele goede mogelijkheden lieten liggen. Die missers werden in het tweede bedrijf duur betaald. Binnen tijdsbestek van twee minuten zette Marken in de tweede helft de wedstrijd namelijk op zijn kop. Eerst was het Kevin Giele, die de gelijkmaker produceerde. Vervolgens zette Arno Boes de thuisploeg op winst.

Die zege voor Marken kwam er, omdat Roda-zaterdag in het restant weliswaar op jacht ging naar de gelijkmaker, maar zich stukbeet op de stugge defensie van de Markenaren.