Roda-zondag degradeert voor tweede jaar op rij

8 mei 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Een jaar na de degradatie uit de 1e klasse heeft Roda-zondag ook het tweedeklasserschap op moeten geven. Door een 1-2 nederlaag thuis tegen United/DAVO is rechtstreekse degradatie voor de brigade van René Versteeg een feit.

Winst en een misstap van OSM '75 hadden de Leusdenaren nog een mogelijke ontsnappingsroute verschaft, maar zelfs de eerste stap, winst op United/DAVO, bleek al te veel gevraagd. Het werd uiteindelijk 1-2, nadat Roda-zondag bij rust nog een 1-0 voorsprong koesterde. Het was Esra Jansen die zijn ploeg na tien minuten op voorsprong schoot. Bovendien kreeg Bunyamin Yilmaz in de 36e minuut een opgelegde kans op 2-0. De spits kon een prima voorzet van Jeremy Lindenberg niet tot doelpunt promoveren. Aan de andere kant had keeper Thijs Janssen meer werk te doen. Met kunst en vliegwerk hield de goalie zijn doel in de eerste helft schoon.

Direct na de pauze werd de definitieve eliminatie zelf ingezet, omdat Roda-zondag slecht uit de kleedkamer kwam. Erhan Kutlu presenteerde van dichtbij de rekening: 1-1. Die rekening werd in de 68e minuut nog kostbaarder, toen Roda-zondag voor een licht vergrijp een penalty tegen kreeg. De ervaren Marco Reichardt ging daarbij zo fel tekeer tegen scheidsrechter Klein Leuterink, dat zij de aanvoerder met rood van het veld stuurde. De toegekende pingel was een kinderwerkje voor Serdal Suvakci (1-2). In het restant probeerde een strijdbaar Roda-zondag het nog wel, maar in de stand kwam geen verandering.

De schuldbewuste Reichardt moest zich in zijn laatste wedstrijd voor eigen publiek neerleggen bij degradatie. ,,Voor het tweede jaar op rij gedegradeerd. Natuurlijk was de basis heel erg wankel, maar ik had mij dit toch anders voorgesteld." Bij René Versteeg moest de aftocht naar de 3e klasse nog indalen. ,,Het besef is er nog niet helemaal, maar we hebben natuurlijk heel lang aan een zijden draadje gehangen. Ik geloofde in een ommekeer, maar het is tot mijn grote teleurstelling niet gelukt. Die gevoelens moet ik nog een plekje geven", sprak de trainer-coach, een half uur na het beslissende verlies.