Dubieus doelpunt beslist lot Roda-zaterdag

8 mei 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - Uit bij Zwaluwen '30 heeft Roda-zaterdag de allerlaatste aspiraties voor de nacompetitie verloren. De equipe van Jerry Cooke kwam weliswaar twee keer op voorsprong, maar moest door een dubieus doelpunt een kwartier voor tijd alsnog met 3-2 capituleren.

In het eerste bedrijf maakten de ploegen er een leuke wedstrijd van, waarin vier doelpunten keurig over beide partijen werden verdeeld. Roda-zaterdag nam via Marko Heneweer een 0-1 voorsprong. Een ongelukkige handsbal van Rick Twisk betekende echter een penalty voor Zwaluwen, die achter keeper Arne Heneweer werd geschoten. Vervolgens was het Bas Berghuizen die een goede pass in huis had. Opnieuw was Marko Heneweer het eindstation: 1-2. Lang konden de Leusdenaren niet genieten van de voorsprong. ,,Bij de 2-2 zagen we er achterin niet goed uit", erkende Jerry Cooke.

De coach legde uit dat de thuisploeg na de pauze de duimschroeven aandraaide en Roda naar achteren drong. ,,Dat was geen schande, want Zwaluwen heeft een goede ploeg. Bovendien gaven we geen grote kansen weg. Maar met het oog op de eventuele nacompetitie moesten we vandaag wel winnen." Terwijl de oefenmeester een aanvallende wissel voorbereidde, viel de 3-2. ,,Een schot van Zwaluwen raakte de onderkant van de lat, maar de bal ging niet over de lijn. Tot ieders verbazing vond de scheidsrechter echter wel dat het een doelpunt was", zag Cooke tot zijn teleurstelling. In het restant drong Roda nog wel aan en kreeg het nog twee goede kansen, maar aan de score werd niet meer getornd. ,,Voor ons is het seizoen over. We hebben even mogen ruiken aan de nacompetitie, maar hebben het tegen Castricum en vorige week tegen Marken echt laten liggen. Dat is zonde."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie